Monday, March 21, 2011

National Service 2011

Anneyeong...

I have 1 story. Story bout' my life at PLKN.


Chapter 1


Mula mula masuk PLKN memang moody gila. Orang tegur buat bodo je. Self-fish gila aku dohh. Hahaha. Sory larh takde mood sebenarnya nak pergi. Hari demi hari dahh makin okay. Dapat baju kelas, seluar slack, baju sukan, kasut sukan and kelas, towel. Tapi time ambik tuhh tengah panas. Huuu berapi gila kott. Dalah moody + dengan panas. Memang gua tengah panas :|


Masuk dorm dapat katil sebelah plug. Suka sikit larh sebab nak charge phone senang. Weeee. Katil pun duduk kat hujung sekali. So senang larh nak time alone when I need it!


Chapter 2


Dahh lama sikit kat kem tuhh dah okay sebab budak kat kem tuh semua gila-gila. Hahaha. Ada seorang mamat ni that capture my eyes. Cehh. Haha. Nama dia Bakhtiar Baharu. Kawan dia panggil dia Posto. Sekolah : Sekolah Dato' Abdul Razak. Whoaa. Haha. I want him. That's my mission. Haha. Jumpa Sharmimi Razak, Iena Sabrina, Sharmila, Erma Nadia, Siti Zuraini, Anna Rizkilla, Dayang Sharmawati, dan lain lain lagi. (Nak cakap semua tak larat. Gambar jela tunjuk)












Chapter 3


Aktiviti kat kem makin best. Walaupun kena bangun pukul 5.30 pagi beratur nyanyi lagu Negaraku, lagu Khidmat Negara. Then kena pergi clas. Tapi that's all nothing. The experience that I felt priceless. Takde siapa boleh bagi experience macam tuh in my life. Haha. 1 thing yang paling suka which is MAKAN! Huuuu sedap kot makanan dia. Kalah makanan kat sekolah. Haha. Kawan kawan? Semua okay. 1 Malaysia. Sabah Sarawak semua ada. Boys?! I have too. Hahaha. Clas memang mengantuk tapi nak buat macam mana. Tido jela dalam clas as usual buat kat sekolah dulu. Hahaha. Macam larh tak pernah tido dalam clas. Phewwww. Memang letih. Dah habis clas kena aktiviti petang pulak. Dah tuhh malam ada aktiviti lagi. Mana larh badan tak letih. Hmmmm. Balik je terus tido. Tak buat apa lagi. Same thing goes for this 3 months ahead.


Chapter 4


Setelah beberapa minggu duduk PLKN, ada pulak aktiviti 1 Malaysia kat PICC, Putrajaya. Kem aku dijemput and aku ni willing larh nak pergi. 1st tak dapat tapi setelah di'seduce' Poknik oleh Iena Sabrina dapat jugak pergi. So kami 1 geng dapat larh pergi sana. Dahh sampai sana punya larh banyak kem lain. Masa tuhh kem Aisyah Azizi and Norfaezah ada. Cari dorang. Jumpa Faezah dulu then dahh lama sikit baru jumpa Aisyah. Hahaha seronok gila kott dapat jumpa dia time function besar macam tuh. Dengar Rosmah Mansur our PM's wife datang. So ingat nak snap gambar dengan dia. Last last baru dapat. I'll put the pict




























Chapter 5


Nak habis PLKN dahh. Ada buat Malam Kebudayaan. Memang seronok. Haha. On that time larh masa nak melaram bagai. Well tamat sudah cerita saya di PLKN Princess Haliza. Dah last ni tataw nak cerita apa lagi sebab semua nyer dahh cerita kat atas. Well kalau ada yang saya ingat saya edit larh yea. Thanx baca entry saya yang merapu ni. Haha

No comments:

Post a Comment